15 Aralık 2013 Pazar

Peynirli Kolay Poğaça

Pazar sabahı ev halkı uyuyor. Evin annesi erkenden kalkar. Yapar poğaçasını atar fırına. Fırından mis gibi kokular geldikçe uyanır ev ahalisi...:) Evet aynen durum bu. Siz de denemek isterseniz tarif de malzemeler  de çok kolay. Çay demleninceye, siz kahvaltı sofrasını hazırlayıncaya kadar poğaçalar hazır. İşte tarif...
MUTLU PAZARLAR...

Malzemeler:

2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu (ben dr. Oetker' in Mahlep ve Susam aromalı kabartma tozunu  kullandım)
tuz

İç Malzemesi:

Peynir (istediğiniz çeşitte)
maydanoz

Üzeri için susam veya çörekotu

Hazırlanışı:

Hamur için gerekli olan sıvı malzemeleri kaba alıp iyice karıştıralım. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. 
İç malzemesini de hazırlayalım. Hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar kopartıp avcumuzda açıp iç malzemesinden koyarak tekrar yuvarlayalım. Aynı işlemi tüm hamura uygulayalım. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörekotu serpelim. 180-200 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Miss kokulu poğaçalarımız afiyetle yenmek için servise hazır...




Püf Noktası:

Bu ölçülerle 30 tane poğaça çıktı. Siz isterseniz ölçülerle oynayıp çoğaltabilirsiniz.
Ben tarifte dr. Oetker' in Mahlep ve Susam aromalı kabartma tozunu kullandım. İsterseniz normal kabartma tozu kullanıp, 1 tatlı kaşığı mahlep ekleyebilirisniz.
Her zaman olduğu gibi unu yavaş yavaş ekleyelim.
İç malzemesini istediğiniz şekilde değiştirip (patatesli, kaşarlı, zeytinli, sosisli) farklı lezzetler de elde edebilirsiniz.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design