27 Şubat 2014 Perşembe

Yalancı Su Böreği

Su böreğini sevmeyen yoktur herhalde. Çok lezzetli ama bir o kadar da zahmetli olan bu böreğin yalacısı :) da gayet güzel olur. Bu tarifi yıllardır uygularım. Hep tam kıvamında olmuştur. Hele bir de benim gibi akşamdan hazırlayıp, buzdolabında bekletip ertesi gün pişirirseniz; gerçek su böreği yapmış, yemiş olursunuz. Lafı daha fazla uzatmayalım tarifimize geçelim...
Malum hafta sonu yaklaşıyor belki denemek istersiniz...

Malzemeler:

4 adet yufka (ince olması önemli)
2 tane yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 şişe soda (maden suyu)

İç Malzemesi:

300 gr. ufalanmış az tuzlu beyaz peynir veya kaşar loru
1 demet ince kıyılmış maydanoz (demet büyükse yarım)

Hazırlanışı:

(Böreği yuvarlak borcam tepsiye hazırladım.)

İlk olarak sos malzemesini hazırlayalım. Yumurta, sıvı yağ ve sütü bir kapta iyice çırpalım. 

Tepsiyi yağlayalım.

Yufkalardan ilkini kenarları dışarıya sarkacak şekilde tepsiye yayalım. Sıvı karışımdan yufkanın her yerine gelecek şekilde 4-5 kaşık dökelim.

Kalan yufkaları ikiye bölelim. İlk yarım yufkayı küçük parçalara ayıralım ve tepsideki yufkanın üzerine gelişigüzel koyalım. Tekrar sıvı karışımdan her yerine gelecek şekilde gezdirelim. Bu şekilde 1,5 yufkayı bitirelim.

Ara katına peynir ve maydanoz karışımını koyalım ve üzerine sıvı karışımdan dökelim.

Kalan 1,5 yufkayı da üst katlarda olduğu gibi parçalara ayırarak ve aralarına sıvı karışım serperek peynirli harcın üstüne kat kat koymaya devam edelim.

En son kenarlara sarkan yufkalarla böreğin üstünü kapatalım. Ve böreği istediğimiz şekilde dilimleyelim.

Kalan Sıvı karışımın içine 1 şişe sodayı döküp çırpalım.

Sodalı sosu böreğin üzerine, her yerini ıslatacak şekilde dökelim.

180 derece fırında altı ve üstü iyice kızarana kadar pişmeye bırakalım.

Hafif ılındıktan sonra (içini çekmesi için) servis edebiliriz.

Afiyet olsun...

Böreğim fırından çıktı...

Bu daa dilimlenmiş hali...

Püf Noktası:

Yukarıda da yazdığım gibi bir gece önceden yapıp bekletirseniz sıvı malzemeyi iyice çeker ve çok daha lezzetli bir börek olur.
Bu böreği kıymalı içle de denemenizi tavsiye ederim. Yanında ayranla harika bir akşam yemeği oluyor.. :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design