Hafta sonu kahvaltılarınız için hem pratik hem de çookk lezzetli bir tarif. Mutlaka değerlendirmenizi öneririm...
Malzemeler:
Milföy hamuru ( miktarı size kalmış, ben 12 tane kullandım)
1 tatlı kaşığı salça
su (1 çay bardağı kadar salçayı sulandırmak için)
kekik
2 tane domates (küp doğranmış)
2 tane yeşil biber (küp doğranmış)
1 tane kırmızı biber (küp doğranmış)
5-6 tane mantar (ince kıyılmış)
sucuk veya sosis (küçük doğranmış)
kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Milföy hamurlarını 15-20 dakika kadar önceden dolaptan çıkartıp yumuşamalarını sağlayalım. Bu arada su, salça ve kekiği karıştırıp, bir sos elde edelim.
Milföy yapraklarından bir tanesini 1 cm. genişliğinde şeritler şeklinde kesip, diğer milföylerin 4 kenarına çerçeve yapalım.Aşağıdaki resimde olduğu gibi..
Bu şekilde hazırladığımız ve fırın tepsisine dizdiğimiz milföylere sırasıyla; salçalı sos, kaşar rendesi, pizza malzemeleri ve tekrar kaşar koyup pizzaları hazırlayalım. Kenar kısımlarına da yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzerleri kızara kadar pişirelim.
Şekil olarak değişiklik olsun isterseniz aşağıdaki resimde size fikir olabilir. Aynı malzemelerle farklı şekilde pizza hazırlamış olursunuz.
İşte pizzaların son hali...Afiyet olsun... :)
Püf Noktası:
Bu tarifle ilgili sizlere püf noktası değil, yaptığınız anda tükeneceğinin garantisini veriyorum...:))
Şimdiden afiyet olsun, mutlu pazarlar...
Şimdiden afiyet olsun, mutlu pazarlar...
0 yorum:
Yorum Gönder