Malzemeler:
250 gr kıyma
3/4 su bardağı ince bulgur
3/4 su bardağı sıcak su
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
2 orta boy patates (rendelenmiş)
1 orta boy soğan (rendelenmiş)
1 yumurta
tuz
karabiber
kimyon
Kızartmak İçin Sıvı Yağ
Üzeri İçin:
Süzme Yoğurt
2 diş sarımsak
Sosu İçin:
3-4 tane domates
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
kekik
Hazırlanışı:
Köfteyi yapacağımız kaba ilk olarak bulguru koyalım. Üzerine bir miktar tuz ekleyip, sıcak suyla ıslatalım ve üzerini kapatalım. Yaklaşık 10 dakika sonra köfte için gereken tüm malzemeyi yumuşayan bulgura ekleyip iyice yoğuralım. Hazırladığımız harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler yapalım. Derin bir tavada yağı kızdıralım ve köfteleri kızartalım.
Kızaran köfteleri servis tabağına alıp, biraz ılımaları için bekletelim. Bu arada sosu hazırlayalım. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayalım. Sos tavasına tüm malzemeleri koyup, domatesler eriyene kadar pişirelim.
Köftelerin üzerine önce sarımsaklı yoğurt, daha sonra da domates sosundan koyup servis edelim.
Püf Noktası:
Bu ölçülerle yaklaşık 40 tane köfte çıkıyor.
Bu yemekte size tek önerim eğer bir kerede bitmeyecekse, porsiyon olarak yoğurtlayın. Tamamını yoğurtladığınızda kalırsa ısıtma sorunu yaşayabilirsiniz.
Bu yemekte size tek önerim eğer bir kerede bitmeyecekse, porsiyon olarak yoğurtlayın. Tamamını yoğurtladığınızda kalırsa ısıtma sorunu yaşayabilirsiniz.
Yemekle ilgili küçük bir tiyo vereyim; oğlum ilk lokmasında içli köfteye benzetti:)
0 yorum:
Yorum Gönder