1 Ağustos 2013 Perşembe

Yengemin İçli Köftesi

35-40 adet

Malzemeler:


Dış harcı:

2,5 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı ince irmik
4 yemek kaşığı un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
(Arzuya göre dış harcına da 250 gr çiğ kıyma konulabilir)

İç harcı:
Yarım kilo kıyma
4 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
Yarım bardak çekilmiş ceviz içi
Dolmalık fıstık
Arzuya göre kırmızı pul biber, karabiber, kimyon



Hazırlanışı:

Bulgur ve irmik üstü örtülecek kadar sıcak su eklenip ağzı kapatılarak beklemeye bırakılır. 

Diğer tarafta kuru soğan ince doğranır. Bir tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağ eklenerek kıyma ile beraber kavrulur. Kavrulan malzemenin içerisine çekilmiş ceviz, dolmalık fıstık, maydanoz ilave edilerek karıştırılır. Arzu edilirse kırmızı pul biber, karabiber, kimyon da eklenebilir.

Dış harç için beklemeye aldığımızı bulgur ve irmik suyunu çekince 4 yemek kaşığı un ve 2 yumurta eklenir. Yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar, gerekirse arada sıcak su eklenerek, iyice yoğurulur.

Hazırlanan dış hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınarak avuç içerisinde işaret parmağıyla iyice inceltilip ortaları oyulur. İçine kıymalı harç konarak ağızları kapatılıp, elde yuvarlanır.

Hazırlanan içli köfteler, içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilen kaynamış suya atılarak haşlanır.

Afiyet olsun.



Püf Noktası:
Arzuya göre hazırladığınız köfteleri kızgın yağda da kızartabilirsiniz veya haşlamış olduğunuz köfteleri eritilmiş tereyağ ile süsleyebilirsiniz.




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design