7 Ağustos 2013 Çarşamba

Haşhaşlı Revani


Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş (ezilmemiş mavi haşhaş)
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi

Şerbet için:

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
yarım limon suyu

Süslemek için:

1 paket sade krem şanti
1 su bardağı süt

Hazırlanışı:

Tatlının yapımına şerbeti hazırlayarak başlıyoruz. Tencereye şekeri ve suyu alıp kaynatıyoruz. Kaynayan şerbete yarım limonun suyunu da ilave edelim. 5 dakika daha kısık ateşte kaynadıktan sonra, şerbeti bir kenarda soğumaya bırakabiliriz.

Karıştırma kabına önce yumurta, şeker ve limon kabuğu rendesini alıp krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpalım. Süt ve sıvı yağı da ilave edip çırpmaya devam edelim. Sıvı karışıma haşhaş, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek karışımı tamamlayalım. Yağlanmış tepsiye (yuvarlak borcam ) alıp fırına verelim. Pişen tatlıyı fırından çıkarttıktan sonra ilk sıcaklığı gidene kadar 2-3 dakika bekletip dilimleyelim, üzerine soğuğa yakın şerbeti dökelim. 

Tatlı tamamen soğuduktan sonra, bir bardak sütle çırparak hazırladığımız krem şantiyi üzerine sürelim. Tamamladığımız tatlıyı  en az 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebiliriz...

Afiyet olsun...



Püf noktası:

Hamur karışımında yumurta olan tüm şerbetli tatlılara limon ya da portakal kabuğu rendesi ( sıvı aromalar da olabilir) koymanızı tavsiye ederim. Bu şekilde hem yumurta kokusunu yok edersiniz hem de daha fresh bir lezzet elde edersiniz...

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design