14 Kasım 2013 Perşembe

Sebzeli Şehriye Çorbası


Soğuklar hissedildikçe kıymeti daha bir artıyor çorbaların. Sofraların baştacı olmaya başladılar bile. Siz de benim gibi düşünüyorsanız işte sıcacık bir tarif...

Malzemeler:
yarım tavuk göğsü (küp doğranmış)
1 tane küçük kabak (küp doğranmış)
1 tane orta boy havuç  (küp doğranmış)
yarım çay bardağı arpa şehriye
6 su bardağı sıcak su
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
karabiber

Terbiyesi İçin:

1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
yarım limonun suyu


Hazırlanışı:

Tencereye ilk olarak tavuk etlerini koyun ve renkleri dönene kadar kavurun. Ardından küp doğranmış sebzeleri de ekleyip kavuralım. Kavrulan sebze ve tavuk etine 6 bardak sıcak suyu ekleyelim. Kaynamaya başlayınca şehriyeleri ilave edelim ve ocağı kısalım. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyelim :)

Çorbanın terbiyesi için derin bir kaba un,yoğurt ve limon suyunu koyup iyice çırpalım.

Çorbanın suyundan 2-3 kepçe terbiye karışımına ekleyip ılıtalım ve karışımı çorbamızla karıştıralım. Tuz ve karabiberi de ekleyip bir taşım daha kaynattığımız çorbamız servise hazır. Sıcak sıcak afiyet olsun...


Püf Noktası:

Servis etmeden önce üzerine kuru nane serptim. Dilerseniz siz naneyi yağda yakıp, bu şekilde de kullanabilirsiniz.

Çorbanız piştikten sonra eğer kıvamı koyu olduysa biraz daha sıcak su ekleyip ayarlayabilirsiniz.






2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design