6 - 8 Kişilik
Malzemeler:
Köftesi İçin:
100 gr. Kıyma
2 yemek kaşığı ince bulgur
Tuz, Karabiber
Sebzeleri:
3 orta boy Patates
2 orta boy Havuç
1 orta boy Kuru Soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi İçin:
4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 limon suyu
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
İlk olarak köfteyi hazırlayarak başlayalım. Kıymaya, bulguru, tuzu ve karabiberi ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Tamamen özleşen kıymamızdan misket büyüklüğünde köfteler yapıp, bir kenarda bekletiyoruz.
Patates, havuç ve soğanı da zar büyüklüğünde doğrayarak hazırlığımızı tamamlıyoruz. Tencereye iki kaşık sıvı yağ ve soğanı alarak pişirmeye başlıyoruz. Soğanı biraz çevirdikten sonra patates ve havucu da ilave ediyoruz. Havucun rengi çıktıktan sonra 6 bardak sıcak su ilave edip sebzelerin pişmesini bekliyoruz. Bu arada hazırladığımız misket köfteleri teflon tavada çok az yağla kızartıyoruz (köfteleri mühürlüyoruz). yumuşayan sebzelere köfteleri de ilave edip birlikte pişirmeye devam ediyoruz. Çorbanın terbiyesi için kaba yoğurt, un ve limon suyunu koyup iyice çırptıktan sonra; çorbanın suyundan karışıma yavaş yavaş ilave edip yoğurtlu karışımı ılıtıyoruz. Ilınan karışımı tencereye boşaltıp çorbayı kısık ateşte 5 dakika daha pişmeye bırakıyoruz. Küçük bir sahanda yağ ve naneyi ısıtıp çorbanın üzerine gezdirip, çorbayı hazır hale getiriyoruz..
Püf Noktası:
Bu çorbayı yaparken köfteleri önceden kızartarak, köftelerin pişerken dağılmalarını önlemiş oluyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder