Yaklaşık 40-45 adet (Kurabiye kalıbının büyüklüğüne göre değişebilir.)
Malzemeler:
1 yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
3 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket damla sakızı aromalı vanilya yada bir paket damla sakızı
Süslemek için:
Çeşitli renklerde şeker hamuru
Renkli Şekerlemeler
Bal
Paket için:
Küçük poşet
Renkli kurdela
Hazırlanışı:
Bütün malzemeyi karıştırma kabına alıp margarin tamamen eriyene kadar yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az bir saat kadar dinlendirelim. Dinlendirdiğimiz hamuru merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açıp şeker şeklinde kalıpla yada değişik şekillerdeki kurabiye kalıplarıyla keselim (bardakla da olabilir). Eğer süsleme de şekerleme kullanılacaksa bu aşamada hamurların üzerini süsleyelim ve fırın tepsisine dizelim. Pişen kurabiyelerimizi soğumaya bırakıyoruz.
Eğer süsleme için şeker hamuru kullanacaksak, hamuru elimizde biraz yumuşatıp merdane yardımıyla açıp diğer hamur gibi kalıpla keselim. Soğuyan kurabiyelerin üzerine ince bir tabaka halinde bal sürüp şeker hamurunu yapıştırıyoruz. Her iki şekilde de kurabiyelerimiz hazır hale gelmiş oldu. Artık kurabiyeleri poşetlere koyup ağızlarını kurdelayla bağlayarak daha şık görünmelerini sağlayabilirsiniz...
Afiyet olsun...
Püf Noktası:
Hamura vanilya yada damla sakızı yerine tek kullanımlık nesquick veya bir çay kaşığı tarçın ekleyerek değişik tatlar elde edebilirsiniz.
Mutlu Bayramlar :)
0 yorum:
Yorum Gönder