6 Ağustos 2013 Salı

Şeker Kurabiye

Yaklaşık 40-45 adet (Kurabiye kalıbının büyüklüğüne göre değişebilir.)

Malzemeler:

1 yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
3 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket damla sakızı aromalı vanilya yada bir paket damla sakızı

Süslemek için:

Çeşitli renklerde şeker hamuru
Renkli Şekerlemeler
Bal

Paket için:

Küçük poşet
Renkli kurdela


Hazırlanışı:

Bütün malzemeyi karıştırma kabına alıp margarin tamamen eriyene kadar yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az bir saat kadar dinlendirelim. Dinlendirdiğimiz hamuru merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açıp şeker şeklinde kalıpla yada değişik şekillerdeki kurabiye kalıplarıyla keselim (bardakla da olabilir). Eğer süsleme de şekerleme kullanılacaksa bu aşamada hamurların üzerini süsleyelim ve  fırın tepsisine dizelim. Pişen kurabiyelerimizi  soğumaya bırakıyoruz. 



Eğer süsleme için şeker hamuru kullanacaksak, hamuru elimizde biraz yumuşatıp merdane yardımıyla açıp diğer hamur gibi  kalıpla keselim. Soğuyan kurabiyelerin üzerine ince bir tabaka halinde bal sürüp şeker hamurunu yapıştırıyoruz. Her iki şekilde de kurabiyelerimiz hazır hale gelmiş oldu. Artık kurabiyeleri poşetlere koyup ağızlarını kurdelayla bağlayarak  daha şık görünmelerini sağlayabilirsiniz...

Afiyet olsun...

          

Püf  Noktası:

 Hamura vanilya yada damla sakızı yerine tek kullanımlık nesquick veya bir çay kaşığı tarçın ekleyerek değişik tatlar elde edebilirsiniz.



Mutlu Bayramlar :)






0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design