6 Ağustos 2013 Salı

Meyve Soslu Ağlayan Pasta

Malzemeler:
(Kek için)

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
1 pkt kakao (dr.oetker 25 gr)

1 pkt sade krem şanti
1 su bardağı süt

1 pkt dr. oetker meyveli sos
1 su bardağı su

Keki ıslatmak için 2 su bardağı süt

Hazırlanışı:

İşe keki yaparak başlıyoruz. Karıştırma kabına yumurtaları kırıp mikser yardımıyla bir süre çırpalım. Bir su bardağı şekeri ilave ederek çırpmaya devam edelim. Şeker tamamen eridikten sonra sıvı yağ ve sütü de ilave edelim. Son olarak kakaoyu da ilave edip çırptıktan sonra mikseri kapatabiliriz. Sıvı karışımın içine un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip bundan sonrasını çırpma teliyle yavaş yavaş karıştırarak kek karışımını hazır hale getiriyoruz. Yuvarlak borcama hamuru döküp pişiriyoruz. Pişen keki dilimleyip 5 dakika kadar beklettikten sonra iki bardak sütle iyice ıslatıyoruz. Keki bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Bu arada krem şantiyi bir bardak sütle çırparak hazırlayıp buzdolabında bekletiyoruz. Sosu bir bardak suyla pişirip,  kaymak tutmaması için ara ara karıştırarak soğutuyoruz. İyice soğuyan kekin üzerine şantiyi sürüyoruz. Sos tamamen soğuyunca da en üstüne sosu döküp 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Soğuk olarak servis yapabilirsiniz servis edebilirsiniz. 
Afiyet olsun...


Püf noktası:

Ağlayan pasta sosu genellikle çikolatalı olarak yapılır, bu şekilde meyveli bir sosla daha hafif ve daha lezzetli olacağını göreceksiniz. Ayrıca sosu evde siz kendinizde hazırlayabilirsiniz. Bunun için çilek yada vişne kullanabilirsiniz. Bu pastayı yaparken özellikle şantiyi sürmeden önce kekin, sosu dökmeden önce de sosun soğuk olmasına  dikkat edilmelidir...

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design