2 Ağustos 2013 Cuma

Teyzemin 21 Dakika Reçeli


Malzemeler:


Meyve 

Şeker
Yarım limon suyu veya 1 tatlı kaşığı limon tuzu




Hazırlanışı:



Ben bu reçeli hazırlarken mürdüm eriğini tercih ettim. Siz istediğiniz diğer meyvelerle de (çilek hariç) yapabilirsiniz. Bu reçelin ölçüsü bir kap meyve iki kap şeker. Önce meyveyi tencereye alıyoruz, tek başına 7 dakika çeviriyoruz. Üzerine şekerini ilave edip 7 dakika daha pişiriyoruz. Son olarak yarım limon suyunu da ilave ederek 7 dakika daha kaynatıyoruz. Artık reçelimiz kavanoza girmeye hazır...

Afiyet olsun...



Püf noktası:




Tencerede sadece meyve varken, tencereyi sallayarak meyveleri çevirin . Şekerini koyduktan sonra ise delikli kevgir kullanın ki meyveleriniz parçalanmasın. Pişireceğiniz kabı mümkün olduğunca büyük tutun zaman kısa olduğu için rahat pişirmenize olanak sağlar...

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design