4 Aralık 2013 Çarşamba

Domatesli Arpa Şehriye Çorbası

Dışarısı buzzz gibi. İnsan içini ısıtacak bişeyler arıyor. Çorba nasıl da iyi gider değil mi??? Benim en sevdiğim çorbalardandır şehriye çorbası. Bana hep babaannemi hatırlatır. En çok yaptığı çorbaydı. Belki de çocukken sık yememden kaynaklanıyor çok sevmem. Bol limonlu nasıl da güzel olur. Canınız istedi dimi ..:)) Hadi hemen mutfağa çorba yapmaya... :))
 
 
Malzemeler:
 
1 çay bardağı arpa şehriye (özellikle Arbella vaya Piyale marka tavsiye ederim)
2-3 domates rendesi veya 1 şişe domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz, karabiber, kuru nane, limon suyu
5 su bardağı sıcak su
 
Hazırlanışı:
 
Tencereye yağı, domatesi, salçayı ve baharatları koyup salça kokusu çıkana kadar hafif kavuralım. Üzerine sıcak suyu ekleyelim. Kaynamaya başladığında şehriyeleri ekleyelim. Tekrar kaynamaya başlayınca ocağı kısalım. Ara ara karıştırarak 20 dakika kadar pişirelim. Son olarak limon suyunu da ekleyelim. Ocaktan alalım. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.. Bu soğuklarda bol şifa olsun...
 
 
Püf Noktası:
 
Aynı tarifle su oranını biraz daha azaltarak tel şehriye ile de yapılabilir.
Arpa şehriye tel şehriyeye oranla daha fazla su çektiği için, eğer çorbanız koyu kıvamlı olursa biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
Eğer farklı bir lezzet isterseniz de tavuk suyu kullanabilir yada ilk önce 100 gr kadar kıyma kavurup sonrasında tarifi uygulayabilirsiniz.
 
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design