Malzemeler:
Hamuru için
3,5 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar su
İç harcı için
200 gr kıyma
2 orta boy domates
1 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
1 orta boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber ve kekik
Üzeri için
1 su bardağı kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına un, tuz ve mayayı alıp, kuru olarak karıştırıyoruz. Ortasını açıp, yoğurdu ilave ediyoruz. Azar azar su ekleyerek ekmek hamuru kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.Ağzını kapatarak mayalanması için bir kenara alıyoruz. Yaklaşık 2 saat bekliyoruz.
Bu sırada iç harcını hazırlayalım.
Bir kaba, kıymayı ve diğer tüm malzemeleri küçük küçük doğrayarak ekliyoruz. Baharatlarını ve sıvı yağını da ilave edip iyice yoğurarak iç harcımızı da hazırlıyoruz.
Mayalanan hamurdan, yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, üzerine çok az un serperek elimizle pide şekli vererek açıyoruz. Üzerine iç malzemeyi koyarak kenarlarını toparlıyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz.
200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce kaşar peynirleri pidelerimizin üzerine ilave ediyoruz. Kaşarlar kızarınca fırından alıyoruz.
Afiyet olsun. :)
Püf noktası:
Kuru maya olarak Pak Mayanın tek kullanımlık paketlerini kullanılıyorum ve çok memnunum.
Ellerine sağlık Pınarcığımm... (Arzu Küley)
YanıtlaSil