Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 kahve fincanı sıvı yağ
1 su bardağı portakal suyu
1 kahve fincanı portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 kahve fincanı un
Hazırlanışı:
Yumurtalarla şekeri yaklaşık 20 dakika çırpıyoruz. daha sonra portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Un ve kabartma tozunu beraber eleyerek karışıma ekliyoruz ve bu defa tahta kaşık ve ya bir çırpıcı ile unu iyice karıştırıyoruz.
Hazırladığımız karışımı muffin kaplarına eşit olarak paylaştırıyoruz.
170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Püf Noktası:
1- Mevsiminde aldığınız portakalların sularını pet bardaklara, kabuklarını da rondoda çekerek buzdolabı poşetlerine doldurup, derin dondurucuya koyarak yazın da kullanabilirsiniz.
2- Muffinlerinizin içine dilediğiniz malzemeyi (ceviz, fındık, çikolata, kako vs.) ekleyebilirsiniz. Örneğin ben bu defa çikolatalı krokan ekleyerek hazırladım.
3- Yumurta ile şekeri ne kadar uzun çırparsanız, kekleriniz o kadar güzel kabarır.
0 yorum:
Yorum Gönder