4-6 Kişilik
Malzemeler:
Malzemeler:
1 Adet Soğan
1 Adet Patates
1 Adet Havuç
1 Adet Kabak
2 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Karabiber
Tuz
Kreması İçin:
1.5 Su Bardağı Yoğurt
Yarım Su Bardağı Süt
Sos İçin:
2 yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
Hazırlanışı:
Yemeklik doğradığımız kuru soğanı sıvı yağda çeviriyoruz.Hemen arkasından küp küp doğradığımız diğer sebzeleride tencereye ilave ediyoruz. Bir iki dakika hepsini birlikte çevirdikten sonra 2 kaşık unu ilave ediyoruz. Un kokusu çıktıktan sonra 5 bardak sıcak su ilave ediyoruz. Sebzeler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Bu arada kremamızı hazırlıyoruz. 1.5 bardak yoğurda yarım bardak sütü ilave edip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar (krema kıvamı) çırpıyoruz. Çorbanın suyu ile kremayı ılıtıp, kremayı da sebzelere ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberini ilave edip kısık ateşte on dakika kadar daha pişirin. Son olarak küçük bir tavada sıvı yağ ve naneyi ısıtıp çorbanızın üzerini süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Afiyet Olsun :)
Püf Noktası: Hazırladığınız çorbayı blenderdan geçirerek küçük çocukların da severek içeceği bir çorba hazırlayabilirsiniz.
nefis bir çorba. ellerinize sağlık...
YanıtlaSil