29 Temmuz 2013 Pazartesi

Şeftali Soslu Haşhaşlı Muhallebi

6 Porsiyon

Malzemeler:

1 litre süt

7 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı haşhaş
1 paket sade krem şanti

Sos için:


2 büyük şeftali

1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişaşta





Hazırlanışı:


Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp, karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp, çırpmaya devam edin. Vanilyayı ilave edip 5 dakika daha çırpın. Daha sonra soğumaya bırakın. 

Soğuyan muhallebinin içine 1 paket toz krem şantiyi koyup, tekrar çırpın.
Malzemelerin içine son olarak haşhaşı da ilave ederek, servis kaselerine alın.


Muhallebiler soğurken sosu hazırlayalım.



Şeftalileri soyup, küçük küçük doğrayın. Üzerine şekerini ilave edip blender yardımıyla iyice ezin. Üzerine nişastasını ekleyerek koyu bir kıvam alana kadar pişirin.



Hazırladığınız sosu muhallebilerinizin üzerine paylaştırın.



Afiyet olsun :)



Püf noktası: Marketlerde satılan Dr Oetker marka damla sakızlı vanilya kullanarak muhallebinize lezzet katabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design