26 Ekim 2013 Cumartesi

Lorlu Biber Kavurması (Kahvaltılık)


Malzemeler:

5-6 tane yeşil biber (küçük doğranmış)
2 tane kırmızı biber (küçük doğranmış)
100-150 gr lor peyniri (kaşar veya tulum loru)
5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
karabiber, pul biber
Hazırlanışı:

Biberleri yağla birlikte tavada hafif renkleri değişene kadar çevirelim. Ocağın altını kapatıp diğer malzemeleri de ekleyelim ve iyice karıştıralım. Servis tabağına alıp üzerini pul biberle renklendirip hazır hale getirelim. Lezzetiyle beni benden alan bu hafif ve kolay kahvaltılığı umarım sizlerde beğenirsiniz. Afiyet olsun...



Püf Noktası:

Verdiğim bu ölçüler bir kahvaltı da bitmeyebilir. Hazırladıktan sonra üzerine bir miktar daha zeytinyağ gezdirip, kapaklı bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz.

Ben tulum lorunu tercih ettim. Kaşara göre daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Tarifte tuz yazmadım. Peynirin tuz oranına göre eğer gerekirse ekleyebilirsiniz.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design