Malzemeler:
1,5 su bardağı kuru barbunya (barbunya taze ise 1 kilo)
1 orta boy kırmızı kuru soğan
1 adet kırmızı biber
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz
Hazırlanışı:
Kuru barbunya kullanıyorsanız bir gün önce akşamdan suya ıslatın. Islattığınız barbunyanın suyunu süzüp tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak suyla yumuşayıncaya kadar haşlayın. Barbunyalar soğuyana kadar kırmızı soğanları çok ince yarım ay şeklinde doğrayıp bir miktar tuzla ovup suyla yıkıyoruz. Bu şekilde soğanların hem acısını hemde kokusunu almış oluyoruz. Büyükçe bir karıştırma kabına barbunya, soğan, küp doğranmış kırmızı biber ve ince kıyılmış maydanozları koyup karıştırıyoruz. Zeytinyağ, nar ekşisi, sumak ve tuzu da ilave ederek hazırladığımız salatamızı servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun..
Püf Noktası:
Hem et yemeklerin yanına garnitür olarak hemde ikindi ikramlarınızda kolay ve lezzetli bir alternatif...
0 yorum:
Yorum Gönder