27 Ekim 2013 Pazar

Gözleme (Hazır Yufkadan)


Bugün günlerden pazar. Birçok evde ailecek kahvaltı yapılabilen tek gün herhalde. Bizim evde de durum böyle. Bu sebeple her pazar ev ahalisinin en sevdiklerini yapmaya çalışıyorum. Yaptıkça da sizlerle paylaşıyorum. Gözleme oğlumun çok sevdiği kahvaltılıktır. Eminim herkesin bildiği bir tarif ama ben yapmışken paylaşmak istedim. 
Dilerim çok mutlu çok renkli bir hafta sonu olsun...

Malzemeler:

3 tane yufka
250 gr peynir (ben tulum loru biraz da kaşar rendesi kullandım)
yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
zeytinyağ (tereyağ veya margarin de kullanılabilir)

Hazırlanışı:

Öncelikle iç malzemesi için peyniri ve maydanozu karıştırıp hazırlayalım. Yufkanın bir tanesini açalım. Üzerine yağ gezdirelim (eğer margarin yada tereyağ kullanacaksanız, küçük parçalar halinde yufkanın birkaç yerine koyabilirisiniz). Yufkanın tam ortasına iç malzemesinden 4-5 yemek kaşığı koyalım. Yufkanın karşılıklı uçlarını (alt ve üst) iç malzemenin üstüne gelecek şekilde kapatalım. Son olarak yan kenarlarını da ortada üst üste getirelim (anlatırken zor gibi oldu ama çok kolay yaparken sizde göreceksiniz:)) ). Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım. Teflon tavada yağsız olarak gözlemelerimizi pişirelim. Piştikten sonra gözlemelerin her iki tarafına da fırçayla hafifçe yağ sürelim. Gözlemelerimiz servise hazır. Sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun...


Püf Noktası:

İç malzemesini istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. Eğer sizde kahvaltı için yapıyorsanız sucuklu yumurtalı da çok lezzetli oluyor. Her yufkanın içine istediğiniz miktarda sucuk ve kaşar doğrayıp, çırptığınız yumurtayı kaşık yardımıyla üzerine gezdirin ve aynı şekilde katlayıp pişirin. Bu şekliyle de farklı bir lezzet oluyor. Daha farklı lezzetler de deneyebilirsiniz.

Kahvaltının haricinde çayın yanında ikram edebileceğiniz pratik bir ikramlık olarak da değerlendirebilirsiniz..


2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design