19 Aralık 2013 Perşembe

Bulgur Pilavı #yemekfirtinasi 13. gün'' Benim Annemin en güzel yemeği''

Herkesin annesinin yemeği dünyanın en güzel yemeğidir herhalde. Anneler ne yaparsa yapsın en güzelini en lezzetlisini yapar. Zerrin Hanımın bu güzel oyununda belki de en anlamlı gün bugün bence. Ben iki tarif arasında kaldım. İlki bulgur pilavıydı ki onda karar kıldım. Diğeri ise biber dolması. En kısa zamanda onu da sizlerle paylaşacağım. Bulgur pilavını çok seviyorum, sanırım bu tarifi seçmeme de etkili oldu. Annemin ki kadar lezzetli oldu mu bilmiyorum ama buyrun tarifime...

Malzemeler:

1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 kahve fincanı zeytinyağ (isterseniz tereyağ da kullanabilirsiniz, 2 yemek kaşığı)
3-4 tane domates (ben her zaman ki gibi 1 tane şişe domates kullandım)
1 tatlı kaşığı kadar domates salçası
2 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
tuz, karabiber, kuru nane, kimyon
3 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

Tencereye yağı, soğan ve sarımsağı alıp hafif kavuralım. Biberleri ekleyelim. Birkaç kez çevirdikten sonra domates ve salçayı ekleyelim. Salça kokusu çıktıktan sonra baharatlarını da ekleyelim. Tencereye önce 3 bardak sıcak suyu, kaynadığında da bulguru ekleyelim. Ocağın altını iyice kısıp pişmeye bırakalım. Suyunu tamamen çekip, pişen pilavı en az 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun...


Püf Noktası:

Ben bulgur pilavını, pirinç pilavı gibi tane tane değil de biraz daha ıslak severim. Eğer siz tane tane olsun isterseniz su oranını biraz daha azaltabilirsiniz. Domatesin de suyu olduğu için bu ölçülerle daha yumuşak kıvamlı oluyor.
Nane oranınızı biraz fazla tutmanızı öneririm. Bulgur pilavına belki de en çok yakışan baharat bence.

2 yorum:

  1. Eşim çok sever,sebzeli bulgur pilavını.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Ben de çok severim. Hatta bizim evde sadece ben severim ..:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design