15 Aralık 2013 Pazar

Orman Kebabı



En çok sevdiğim et yemeklerindendir. Belki sizlerde hafta sonu denemek istersiniz.Yanında pirinç pilavı ve mevsim salatasıyla nefis olmaz mı??.

Malzemeler:

300-350 gr kuşbaşı koyun eti
3 orta boy patates (küp  doğranmış)
3 orta boy havuç (küp doğranmış)
1,5 su bardağı bezelye (ben dondurucudaki bezelyelerimden kullandım)
2 orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 tane yeşil biber (küçük doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
3-4 domates veya 1 şişe domates 
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı zeytinyağ
tuz, karabiber, kekik
1 tane defne yaprağı
2 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

Yıkayıp süzdüğünüz etleri düdüklü tencereye alın. Yüksek ateşte etler kendi sularını salıp çekene kadar kavurun. Kendi yağıyla kalan etlere zeytinyağ, soğanları ve biberleri ekleyin. Soğanların rengi değişmeye başladığında domatesleri, arkasından da salçayı ekleyin. Son olarak baharatları, defne yaprağını ve suyu ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. Buharı çıktıktan sonra altını kısıp 15 dakika pişmeye bırakın.
15 dakika sonra düdüklünün buharını boşaltıp kapağını açın. Etlere sebzeleri, gerekiyorsa bir miktar daha suyu ve tuzu da ekleyip karıştırdıktan sonra tekrar kapağı kapatın. Tencereyi tekrar ocağa alın. Bir 10 dakika daha (buharı çıktıktan sonra)  pişirin. Pişen yemeğinizi 10 dakika kadar tencerede kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...


Püf Noktası:

Etlere sebzeleri eklemeden önce defne yaprağını çıkartabilirsiniz.
Eğer evinizde varsa 1-2 dal taze biberiye de kullanabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design