17 Ocak 2014 Cuma

Hindistan Cevizli Kurabiye

En çok sevdiğim kurabiyedir. Hiç yanıltmaz. Her zaman tam kıvamında olur. Sanki hazır gibidir. Çıtır çıtır. İtiraf ediyorum hindistan cevizini ben bu kurabiyeyle tanıştıktan sonra sevdim. Ara ara vanilyasını damla sakızı aromalı kullanıyorum o da ayrı bir lezzet katıyor. Sizlere de tavsiye ederim. İşte tarifim...

Malzemeler:

125 gr. margarin (iyice yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta (1 tanesinin beyazı dışına)
1 su bardağı pudra şekeri (tam geliyor ama çok tatlı seviyorsanız biraz artırabilirsiniz)
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (ben damla sakızı aromalı kullandım)
Aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı kadar ama yavaş yavaş eklemekte fayda var)

Üzeri İçin:
Yumurtanın akı ve hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Bir bütün yumurta ve diğerinin sarısı, sıvı yağ, margarin, pudra şekeri, hindistan cevizi ve vanilyayı yoğurma kabına alıp iyice birbirine yedirelim. Karışıma unu ve kabartma tozunu kontrollü olarak ekleyelim ve yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayalım (kulak memesi kıvamında).
Hazırladığımız hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar kopartıp avucumuzda yuvarlayalım. Önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırıp, fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri hafif  sararıncaya kadar pişirelim. Pişen kurabiyeleri ılıdıktan sonra servis tabağına alabiliriz.
Afiyet olsun...


Püf Noktası:

Bu harika kurabiyeyi daha farklı aromalarla da tatlandırabilirsiniz. Portakal veya limon rendesi deneyip çok beğendiklerim arasında. Denemenizi tavsiye ederim...

Sizlerle uzun zamandır paylaşmak istediğim bir konu daha var, hazır sırası gelmişken yazmak istedim. Yaptığım kurabiyeleri ve poğaçaları fırın tepsisine dizerken, tepsiyi yağlamıyorum. Yağlı kağıtta kullanmıyorum. Hamurları zaten yağlı olduğu için tekrardan tepsiyi yağlama gereği duymuyorum. yanma yada yapışma gibi bir durumla hiç karşılaşmadım... 


4 yorum:

  1. "yağlamadan yapıştırmama" püf noktası falan değil, sana özel bir yetenek bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım bana özel değil bak dene sen de hiç gerek olmadığını göreceksin.. :))

      Sil
  2. Bende cok severim. Eline saglik. Nefis gozukuyor. Bende icinde yag orani yuksek oldugunda tepsiyi hic yaglamiyorum. İcindeki yag yeterli geliyor. Sevgi ve muhabbetle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.. Tüm kurabiye ve poğaçaları bu şekilde yapıyorum hiç gereği yok tekrardan yağ eklemenin. Yalnız değilmişim demek ki.. Sevgiler..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design