7 Ocak 2014 Salı

Kıymalı Makarna

Makarnayı sevmeyen yok. Hem kolay hem kurtarıcı yemek..:))) Hele bir de böyle kıymalı bol domatesli olunca bizim kolay yemek bir anda oluyor ana yemek...:)) Makarnanın bu hali bizim haftasonu sofralarımızın kurtarıcısıdır. Yani eğer o haftasonu dışarıya çıktık gezdik tozduysak, evde de hazır da yemek yoksa işte o zaman hemen imdada yetişir. ''Altı üstü kıymalı makarna'' demeyin bir kere deneyin... İşte malzemeler...

Malzemeler:

1 paket makarna (istediğiniz çeşit)
Yeteri kadar su
tuz

Kıymalı Sos İçin:

250 gr. kıyma
2 dal taze sarımsak (ince kıyılmış)
2 tane rendelenmiş domates (ben yazdan hazırladığım domateslerden kullandım)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 avuç kurtulmuş çeri domates (kullanmadan az önce ılık suda bekletilecek)
yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
tuz, karabiber, kuru nane, kuru fesleğen
yarım çay bardağından az zeytinyağ

Hazırlanışı:

Derince bir tencereye yeteri kadar sıcak suyu ve tuzu koyup ocağın altını açalım. Kaynayan suya makarnaları ekleyelim ve pişmeye bırakalım. 
Bu arada biz sosu hazırlayalım. Tavaya yağı ve kıymayı alalım. Kaşığın tersiye hafif bastırarak kıymayı kavurmaya başlayalım. Rengi dönmeye başladığında sarımsakları ekleyelim. Bir kaç kez çevirdikten sonra salçaları, salçaların kokusu çıktıktan sonra da domates rendesini (veya şişe domatesi) ekleyelim. Sosa bu aşamada haşlanan makarnanın suyundan bir çay bardağından  biraz daha az  ekleyelim. Sos koyulaştığında baharatları ve suda bekletip yumuşattığımız kuru domatesleri de ilave edip ocaktan alalım. 
Haşlanan makarnayı süzüp tekrar tencereye alalım. Üzerine kıymalı sosu boşaltıp ateşte bir kaç kez çevirelim. Ocağı kapatıp makarnayı 5 dakika ağzı kapalı dinlenmeye bırakalım. Servis etmeden hemen önce kıyılmış maydanozu da ekleyelim. Ana yemek görünümlü makarnanız afiyet yenmeye hazır...


Püf Noktası:

Öncelikle şunu söylemeliyim; böyle anlatınca çok uzun ve meşakkatli bir yemek gibi oldu ama hepsi hepsi 15-20 dakikayı bulmuyor...:))
Maydanozu mutlaka servisten hemen önce ekleyin ki rengini kaybedip canlılığını yitirmesin...
Bir de makarnayı bu şekilde sosla servis edeceğinizde normalden 1-2 dakika daha az pişirin ki sosla da yumuşadığında hamur olmasın...:))

2 yorum:

  1. Makarnayi soslu cok severim. Kiymali sos da cok yakisiyor. Elinize emeginize saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.. Biz de makarna delisiyiz diyebilirim. Hele bu halinin..:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design