2 Temmuz 2014 Çarşamba

Soslu Tavuk


Bizim evin en sevilen tavuk yemeklerinden biridir. Uzun zamandır sizlerle de paylaşmak istiyordum, kısmet bugüneymiş. Oldukça kolay hazırlanan özellikle çocukların çok seveceğiniz düşündüğüm bir yemek. Hemen tarife geçiyorum.. Keyifli günler..

Malzemeler:

Yarım tavuk göğsü (şeritler halinde doğranmış)
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 küçük boy kuru soğan (rendelenmiş)
1-2 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı yoğurt

4-5 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirmek için)

Hazırlanışı:

Yukarıdaki tüm malzemeyi genişçe bir kapta iyice harmanlıyoruz. Üzerini kapatıp en az 1 saat buzdolabında bekletiyoruz ki lezzetler birbirine iyice geçsin (hatta vaktimiz varsa daha fazlada bekletebiliriz).
Uygun bir kapaklı tavaya yağı koyalım ve ısıtalım. Isınan yağa tavukları sosuyla birlikte ekleyelim ve tavanın kapağını kapatalım. Alt kısımları renk değiştirdikçe alt üst edip karıştıralım. Tavuklar tamamen piştiğinde yemeğimiz servise hazır. Ben bu yemeği yaptığımda yanına mutlaka patates kızartırım. Ayran ve tabii ki salata. Sizlere de iftar için fikir oluşturur belki. Afiyet olsun...




Püf Noktası:

Yukarıdaki sos malzemelerini tüm tavuk yemekleriniz için kullanabilirsiniz. Ama yukarıda da yazdığım gibi ne kadar bekletirseniz lezzetini o kadar artırırsınız. Tabii ki buzdolabında...

Bu ölçüler 2 kişilik siz kişi sayınıza göre artırabilirsiniz...

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design