27 Ocak 2016 Çarşamba

Çiçek Kurabiye

Merhabalar :) 
Sizlere harika bir kurabiye tarifim var.. Hem görüntüsü hem lezzetiyle tadan herkesten tam not aldı. Dilerim sizlerde beğenirsiniz.. Tarife geçmeden önce küçük bir hatırlatmam var. Vereceğim kurabiye tarifi benim klasik kurabiye tarifim. İçerisine farklı aromalar lezzetler ekleyip şekliyle oynayıp pek çok kurabiye yapılabilir. Örneğin 1 yemek kaşığı nescafe ekleyerek nescafeli kurabiye yapabilirsiniz veya limon kabuğu portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz. Yada şimdi yapacağımız gibi şekli ile farklılıklar yapabiirsiniz. Tamamen hayal gücünüze kalmış. Ama hamur aynı :) Haydi geçelim...

Malzemeler:

1 tane yumurta
Yarım pkt. margarin veya tereyağ (125 gr.)
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 pkt. kabartma tozu
1 pkt. vanilya
1 dolu yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un (Yaklaşık olarak 3 bardak ama mutlaka kontrollü kullanılmalı bardak bardak ilave edilmeli)

Hazırlanışı:

Un kabartma tozu ve kakao dışındaki tüm malzeme yoğurma kabına alınır. iyice özleşene kadar elle karıştırılır. Yavaş yavaş unu ve kabartma tozu eklenir ve yoğrulmaya başlanır.Hamur tam olarak kıvam almadan 3/1 i ayrılır. Küçük olan hamura kakao eklenir diğerine de yeteri kadar daha un eklenip yumuşak kıvamlı (oyun hamuru kıvamında) bir hamur elde edilir.
Hamurlardan misket büyüklüğünde parçalar kopartılır ve yuvarlanır. Kakaolu ortaya koyulur kenarlara ise 6 tane beyaz hamurdan koyulur ve elle hafif birbirlerine bastırılır. tepsiye dizilir. Aynı şekilde beyaz hamurdan ortaya koyulup kenarlara kakaolu olarak da yapılabilir. Ben size göstermek için her ikisinden de yaptım.




170 derece fırında pişirilir. Fazla kızarmadan sadece altları sararıncaya kadar pişirelim. Pişen kurabiyeleri biraz tepside ılındıktan sonra dikkatlice servis tabağına alalım. Afiyet olsun...






Püf Noktası:

Biraz el oyalayan bir kurabiye ama görseli bu uğraşmaya değiyor. Çocuklar çok seviyor. Kurabiyelerinizi pişirirken özellikle dikkat edin ve kızarmasınlar beyaz olarak kalmaları görseli daha hoş yapıyor.

Kurabiye yaparken un ölçüsü çok dikkat istiyor. El ısısı bile kıvamı etkileyebiliyor. Bu sebeple mutlaka unu bardak bardak yavaş yavaş eklemeli. Hamur toparlanınca elinizde yuvarlayarak kontrol edebilirsiniz. Benim kıvamım çocukların oyun hamurlarındaki kıvamdır size de küçük bir hatırlatma olsun:)

3 yorum:

  1. Çocukken annem yoğurup bana verirdi,hadi çiçekler yap bundan diye bende tıpkı sizinki gibi keyifli keyifli yapardım çiçekleri.Çok güzeller.Ellerinize sağlık Pınar hanım.Sevgiler.(Sena İle Yeni Tatlar)

    YanıtlaSil
  2. Çocukken annem yoğurup bana verirdi,hadi çiçekler yap bundan diye bende tıpkı sizinki gibi keyifli keyifli yapardım çiçekleri.Çok güzeller.Ellerinize sağlık Pınar hanım.Sevgiler.(Sena İle Yeni Tatlar)

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim kurabiye diyebilirim. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design