21 Ocak 2016 Perşembe

Ispanaklı Kek

Merhabalar...
Okullar kapanıyor geldi bir tatil dönemi daha. Günler nasıl geçiyor anlamıyor insan.. Biliyorsunuz ben etütte çalışıyorum. Kuzucuklara yemekler hazırlıyorum. Yarın hepbirlikte karne heyecanı yaşayacağız.. Karnenin arkası güzel bi tatil. Yavrular evde olunca sanki mutfak mesaisi artıyor biraz :) İşte tam da bu duruma uygun bir tarifle geldim. Hemm sağlıklı hem lezzetli. Ispanaklı kek yada benin kuzucukların deyimiyle fıstıklı kek :) Yapımı kolay lezzeti çocuklardan onaylı kekimizin tarifi gelsin o zaman.. Herkese iyi tatiller...

Malzemeler:

3 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı ıspanak püresi (1 kilo ıspanaktan 2,5 bardak püre çıkıyor)
yarım su bardağı süt (bu kekleri yaparken su kullandım)
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un (+- un markası farkettirebiliyor bazen kıvamı)

Üzeri İçin:

1 pkt. hazır çikolata sos
1 bardak süt
hindistan cevizi
çam fıstığı (şart değil)
pişen keklerden 2 tane

Hazırlanışı:

İlk olarak ıspanak püresini hazırlıyoruz. 250 gr. kadar ıspanağın yapraklarını iyice yıkadıktan sonra kaynayan suya koyalım. 2-3 dkk kadar tutup hemen soğuk suya alalım (renklerini çok kaybetmesin diye). İyice süsüz blenderdan geçirelim püremiz hazır.
Yumurtaları ve şekeri kabımıza alalım ve iyice çırpalım. Krema kıvamına geldiklerinde süt (veya su) sıvıyağ püre ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim. Karışıma hindistan cevizi kabartma tozu ve unu da ekleyip (unu mutlaka bardak bardak) kek karışımımızı hazır hale getirelim. Muffin kalıplarına pay edelim.


170 derece fırında pişirelim.
Keklerimiz pişerken çikolata sosumuzu hazırlayalım. Küçük bir tencereye sütü ve toz çikolata sosunu koyalım. çırparak pişirelim. Arada karıştırarak soğumaya bırakalım. (isterseniz bu sosa 1 dolu yemek kaşığı nutella veya sarelle ekleyebilirsiniz).
Pişen keklerden iki tanesini elimizle iyice ufalayalım (kırıklayalım). Bir kap içerisinde kırıkladığımız kekleri, 1 yemek kaşığı kadar hindistan cevizini varsa 1 yemek kaşığı kadar çam fıstığı tozunu harmanlayalım. 
Hazır olan kekleri önce çikolataya sonra hazırladığımız karışıma batıralım ve servis tabağına alalım.
Afiyet olsun şifa olsun yiyenlere...


Püf Noktası:

Keklerinizi hazırlarken süt yerine su kullanmayı denemediyseniz mutlaka deneyin çok daha yumuşak bir kek olacağını göreceksiniz:)

3 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design