1 Mart 2016 Salı

İSABEY BAĞLARI & BAĞEVİ TADIM ETKİNLİĞİ


Merhaba sevgili okuyucu :)

Yine uzun bir aradan sonra bu kez harika bir etkinlik yazısı ile birlikteyiz.. İzmir' e bahar geldi hava miss :) Ağaçlar gelinlik giymiş sanki.. Biz de blogger arkadaşlarımla bu güzel havayı en güzel şekilde değerlendirdiğimiz bir etkinlikte biraraya geldik. 
Sevgili Selcen Şenocak ve Sevilay Uçak organizasyonuyla gerçekleşen etkinliğimiz İsabey Bağevi ne idi.


İzmir’in Menderes ilçesinde 45 dönüme yayılmış olan İsabey Sauvignon Blanc Bağları ve Bağevi konuklarına benzersiz bir şarap ve bağcılık deneyimi yaşatıyor. İsabey Bağları ve Bağevi bağdan sofraya uzanan şarabın oluşum serüvenini, doğayla içiçe olmanın da tadını çıkartarak öğrenmenin fırsatını sunuyor. 
Cabarnet Sauvignon, Merlot, Carignan, Grenache, Semillon ve Chardonnay bağları, 5 km. ileride tesis edilmiş şaraphane, mahzen ve Ege mutfağının güzel bir örneğini sunan restoranı ile konuklarına keyifli bir gün geçirtiyor.


Bağların toplanma alanı olan 150 hektara ulaşan ve içerisinde bulunan şaraphane artık Güner ailesinin üçüncü kuşak nesli tarafından işletilmektedir.
Bizler de Gülay hanım ve ziraat mühendisi Alparslan beyden bağların dikiminden üzümün toplanmasına kadar olan süreci tüm aşamalarıyla dinledik ve bilgilendik. Bu kısımda benim en çok ilgimi çeken konu, bağların arasındaki zeytin ağaçlarının görevi oldu. Bağların ve zeytin ağacının tozlaşma dönemi aynı döneme denk geliyormuş. İşte bu dönemde üzüm taneleri zeytinin aromasını alıyormuş. Bana mucizevi geldi!!




Bilgilerimizi aldıktan sonra tadıma geçtik. Mekan harika. Küçük objelerle süslenmiş her karesine takılıp kalıyorsun :) işte onlardan birkaçı...




Bizi çok şaşırtan bir ayrıntı mantarın bir ağaç oluşunu öğrenmemizdi :)

Gülay hanım eşliğinde şaraplarımızı tattık. Hepsi birbirinden lezzetli idi. Sadece tatmakla kalmadık tattığımız şaraplar hakkında bilgiler aldık nasıl neyle tüketmeliyiz öğrendik :) 





Tadım kısmı bittikten sonra yemek için mekanın birbirinden lezzetli yemeklerinin sunulduğu restoran bölümüne geçtik. Ama öncesinde bahçedeki 320 yıllık çınar ağacı karşıladı bizi. Tek kelimeyle büyüleyiciydi. Gülay hanım yaz aylarında misafirlerini ağacın altındaki küçük havuz başında ağırladıklarını söyledi..


Ve yemekler... Başlangıç olarak Roka ve Parmesan Peynirli Dana Carpaccio benim tüm ön yargılarımı bitirdi. Tek kelimeyle harikaydı.



%100 Dana bonfileden fıstıklı sucuk ve kızarmış hellim peyniri


Ve ana yemekler...


 Kuzu pirzola benim tercihim oldu. Kesinlikle tavsiye ederim...


Sıra tatlıya geldiğinde Gülay hanımın specilali olan çilekli parfeyi tattık gerçekten çok lezzetli ve hafif bir tatlı idi..


Güzel sohbetler ve lezzetli şaraplar eşliğinde yemeğimizi tatlılarımızı yedikten sonra günü kahvelerimizle sonlandırdık..


İsabey Bağevini biz çok beğendik. Özellikle belirtmeliyim ki çocuklar içinde oldukça uygun bir mekan. Sizlerde gitmek isterseniz ulaşım da oldukça kolay.
  • Eğer arabanız var ise İzmir’den Torbalı yönüne giderken, havaalanı bitişinden hemen sağa yol ayrımı var, yol ayrımından sağa dönüyorsunuz ve oradasınız. 
  • Eğer toplu taşıma kullanacak iseniz yine şanslısınız. Cumaovası izban istasyonunun hemen yakınında. Cumaovası izban istasyonundan inince Torbalı tarafı çıkışından merdivenlerden çıkınca istasyon mahallesi evlerini göreceksiniz evlerin arasından 5 dakikalık bir yürüme mesafesi ile oradasınız.
                                Gölcükler Köyü İstasyon Mahallesi Menderes – İzmir 
                                                                 232 782 27 94


Sevgiyle kalın... Yeni etkinliklerde görüşmek dileğiyle...
Resimler için başta Sevilay ve Sevcan ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim...




10 yorum:

  1. Pınar'cım emekleriné sağlık. Nice güzel etkinliklerde birlikte olmak dileğiyle. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika bir gündü sizlerle olmak beni de çok mutlu etti asıl sizin emeklerinize sağlık çok teşekkür ederim canım :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  2. Pınar'cım seninle tanıştığıma çok mutlu oldum:)Selcen ve Sevilay'ın düzenlediği bu güzel organizasyona bizleri de davet ettikleri için teşekkür ederim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikekcim bende aranıza katılmaktan dolayı çok mutlu oldum sizlerle tanismama vesile olduğu için güzel organizasyonları için Sevilay ve Selcen e bir kez daha teşekkür ediyorum 😘

      Sil
    2. Dikekcim bende aranıza katılmaktan dolayı çok mutlu oldum sizlerle tanismama vesile olduğu için güzel organizasyonları için Sevilay ve Selcen e bir kez daha teşekkür ediyorum 😘

      Sil
  3. Pınarım etkinliklerimiz hep böyle güzel geçiyor zaten ama bu etkinlikte seninle tanışmakta mutlu etti beni:)
    Harika bir yazı, emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelcim seninle tanışmış olmak haftasonunun güzelliğini ikiye katladı inan inşallah nice güzel zamanlarda birlikte oluruz 😘

      Sil
    2. Sibelcim seninle tanışmış olmak haftasonunun güzelliğini ikiye katladı inan inşallah nice güzel zamanlarda birlikte oluruz 😘

      Sil
  4. Merhaba, oktay usta yemek tarifleri olarak sitemizde geniş kapsamlı bir tarif yarışması düzenliyoruz. Sizde katılmak isterseniz kendinize ait olan tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
    http://www.oktayusta-yemektarifleri.com/p/tarif-gonder.html

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design