22 Ağustos 2013 Perşembe
Kışlık Köz Biber
Malzemeler:
2 kilo közlemelik kırmızı biber
Buzdolabı poşeti
Hazırlanışı:
Benim ''közmatik'' diye satılan bir mutfak gerecim var. Onu ocağın üzerine koyup biberlerimi közledim. Ama tabiki imkanınız varsa bu işin en iyi sonuç vereni odun ateşinde olanıdır, kokulu kokulu olur. Ya da en temizi fırında da közleyebilirsiniz. Közlenen biberler biraz soğuyunca, soyup tohumlarını temizleyelim. Artık derin dondurucuya kaldırmaya hazır hale geldiler. İstediğimiz miktarlarda poşetleyip dondurucuya kaldırabiliriz. Afiyet olsun...
Püf Noktası:
Közlenmiş yiyecekleri soymak biraz zorlar insanı. Herkesin kendine göre kolay bir yöntemi vardır mutlaka. Benim yöntemim közlenen sebzeleri ateşten alır almaz alüminyum folyoya sarmak. 15-20 dakika kadar bekledikten sonra çok kolay soyuluyorlar. Denemediyseniz mutlaka tavsiye ederim. Kolay gelsin...
Etiketler:
kırmızı biber,
kış hazırlığı,
kışlık biber közlemesi,
közlenmiş biber
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Pınar'cığım blogunun sıkı takipçisiyim çok keyifli ve pratik bilgiler sunuyorsun teşekkürler
YanıtlaSilTeşekkür ederim, beğenmenize yararlanıyor çok sevindim...
Sil