22 Ağustos 2013 Perşembe

Kışlık Köz Biber


Malzemeler:

2 kilo közlemelik kırmızı biber
Buzdolabı poşeti

Hazırlanışı:

Benim ''közmatik'' diye satılan bir mutfak gerecim var. Onu ocağın üzerine koyup biberlerimi közledim. Ama tabiki imkanınız varsa bu işin en iyi sonuç vereni odun ateşinde olanıdır, kokulu kokulu olur. Ya da en temizi fırında da közleyebilirsiniz. Közlenen biberler biraz soğuyunca, soyup tohumlarını temizleyelim. Artık derin dondurucuya kaldırmaya hazır hale geldiler. İstediğimiz miktarlarda poşetleyip dondurucuya  kaldırabiliriz. Afiyet olsun...



Püf Noktası:

Közlenmiş yiyecekleri soymak biraz zorlar insanı. Herkesin kendine göre kolay bir yöntemi vardır mutlaka. Benim yöntemim közlenen sebzeleri ateşten alır almaz alüminyum folyoya sarmak. 15-20 dakika kadar bekledikten sonra çok kolay soyuluyorlar. Denemediyseniz mutlaka tavsiye ederim. Kolay gelsin...

2 yorum:

  1. Pınar'cığım blogunun sıkı takipçisiyim çok keyifli ve pratik bilgiler sunuyorsun teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, beğenmenize yararlanıyor çok sevindim...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design