24 Ağustos 2013 Cumartesi

Soğuk Çorba

4-6 Kişilik

Malzemeler:

1,5 su bardağı dövme buğday
3 su bardağı süzme yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
Kuru nane
Kekik
Pul Biber
Tuz

Hazırlanışı:

1,5 su bardağı buğdayı, 1,5 litre su ile yumuşayana kadar haşlıyoruz. Daha sonra altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz. Süzme yoğurdumuzu buğdayı haşladığımız sudan azar azar ekleyip, kesilmemesi için tel çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırarak inceltiyoruz. Daha sonra içine bir yumurtayı kırıp, bu defa mikser yardımı ile iyice çırpıyoruz. Hazırladığımız karışımı yine tel çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırarak buğdaylara ekliyoruz. Yaklaşık 10 dakika iyice karıştırarak pişiriyoruz. Pişen çorbamızı soğumaya bırakıyoruz. Bu esnada Zeytinyağ, kuru nane, kekik ve pul biberi ocakta kızdırıp, ılıyan çorbamızın üzerine gezdiriyoruz.
Soğuyunca servis yapıyoruz.

Afiyet olsun :)



Püf Noktası:

Özellikle sıcak yaz günleri için lezzetli bir ikram. Eğer çok soğuk sevmezseniz, ılık olarak da servis yapabilirsiniz. Tıpkı Buğday Salatası gibi, soğuk çorba da Karatay Diyetinin vazgeçilmezlerinden. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design