25 Ağustos 2013 Pazar

Patates Püresi ve Kaşarlı Köfte


Püre  Malzemeleri:

8-10 Adet orta boy patates
1-1,5 su bardağı süt
100 gr. kaşar peyniri rendesi
75 gr. margarin veya tereyağ

Kaşarlı Köfte Malzemeleri:

Yarım kilo kıyma (fazla yağlı olmasın)
2 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yumurta
1 su bardağı ekmek içi
100-150 gr. kaşar peyniri rendesi
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı karabiber (silme)
1 çay kaşığı kimyon (tepeleme)
1 çay kaşığı kekik (silme)
1 çay kaşığı kuru nane (silme)
tuz
2 domates
2 biber

Hazırlanışı:

İlk olarak köfteyi hazırlayalım ki, biz püreyi yaparken biraz dinlensin. Karıştırma kabına köfte için gerekli tüm malzemeyi koyup iyice özleşene kadar yoğuralım. Kapaklı bir kaba alıp buzdolabında yarım saat kadar beklemeye bırakalım. 
 Patatesleri soyup yemeklik doğrayıp tencereye alalım. Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edip, patatesler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Tamamen yumuşayan patateslere yağı ve peyniri ilave edip blenderla püre haline getirelim (kıvamına göre kalan sütü ılık olarak ilave edebiliriz).
Dolapta beklettiğimiz köfte harcını çıkartıp, şekil verdikten sonra az yağda teflon tavada kızartalım. Köfteleri pişirdiğiniz tavada, dörde böldüğünüz domates ve biberleri de 1-2 dakika çevirdikten sonra yemeğinizin yanında servis edebilirsiniz. Bir bardak köpüklü ayranı da unutmayın.Afiyet olsun...


Püf Noktası:

Patates püresini bu şekilde sadece sütle hazırlamak bana göre pürenin daha lezzetli olmasını sağlıyor. Hem de pratikleştiriyor. Tek önemli nokta ilk etapta sütü fazla koymamak. Pişirdikten sonra blenderla ezerken kıvamını ayarlayabilirisiniz.

Bizim evde ekmek çok fazla tüketilmez. Ben de kalan ekmekleri parçalayıcıda çekip, derin dondurucuda saklarım ki her zaman elimin altında bulunsun. Size de tavsiye ederim...





0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design