Malzemeler:
1 bütün tavuk göğsü
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 havuç
3-4 tane kornişon turşu
1 çay bardağı kırıklanmış ceviz
4 kaşık süzme yoğurt
1-2 kaşık mayonez
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı pul biber
4 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
Hazırlanışı:
Tavuk göğsünü temizleyip yıkadıktan haşlayarak işe başlayalım. Haşlanan göğüs etini didikleyip bir karıştırma kabına alalım. Yeşillikleri ve kornişonları doğrayıp, rendelenmiş havucu ve cevizi kabın içine ilave edelim. Ayrı bir kapta yoğurt ve mayonezi iyice karıştırıp diğer malzemelere ekleyelim. Son olarak tuz, baharat ve yağını da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alabiliriz. Afiyet olsun...
Püf Noktası:
Tavuk göğsü tek başına çok lezzetli bir et olmadığı için, haşlayıp didiklediğimiz etleri tuz ve karabiberle harmanladıktan sonra kullanırsak lezzetini daha da artırmış oluruz.
Hazırladığınız salatanın malzemelerine 1 su bardağı buğdayı haşlayıp ilave ederek kabul günlerinizde ikram edebilirsiniz...
Püf Noktası:
Tavuk göğsü tek başına çok lezzetli bir et olmadığı için, haşlayıp didiklediğimiz etleri tuz ve karabiberle harmanladıktan sonra kullanırsak lezzetini daha da artırmış oluruz.
Hazırladığınız salatanın malzemelerine 1 su bardağı buğdayı haşlayıp ilave ederek kabul günlerinizde ikram edebilirsiniz...
Elinize sağlık Pınar hanımcım... sevgiler
YanıtlaSilSelma'nın Organik Mutfağı