27 Ağustos 2013 Salı

Köz Biber Turşusu


Malzemeler:

2 kilo kırmızı közlemelik biber
3 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı zeytinyağ
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
tuz


Hazırlanışı:

Biberleri közleyip, kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyip hazırlayalım. Közlenen biberleri küçük küçük doğrayıp karıştırma kabına alalım. İçine rendelenmiş sarımsağı, ince kıyılmış maydanozu ve diğer malzemelerini de ilave edip iyice harmanlayalım. Buzdolabında bir gün beklettikten sonra turşumuz yemeye hazır halde olacaktır. Afiyet olsun..



Püf Noktası:


Eğer turşuyu hemen tüketmeyecekseniz, kavanoza doldurduktan sonra üstünü kapatacak kadar (2 yemek kaşığı kadar) zeytinyağ döküp kapağını sıkıca kapattıktan sonra yine buzdolabında saklamanızı öneririm. Bu şekilde küf yapmasını engellemiş olursunuz.

Turşu diye yazdım ama bu lezzetli tarif; isterseniz kahvaltılık sos olarak isterseniz  soğuk salatalarınızın yanına sos olarak hatta meze olarak kullanabileceğiniz değişik bir tat olacaktır...

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design