27 Ağustos 2013 Salı

Üzüm Reçeli


Malzemeler:

1 kg. çekirdeksiz üzüm(çöpleri ayıklanıp,yıkanmış)
2,5 su bardağı toz şeker
yarım limon suyu



Hazırlanışı:

Geceden tencereye, bir kat üzüm bir kat şeker olacak şekilde (en üst kat şeker olacak) tüm malzemeyi koyuyoruz. Bir gece bekleyen malzemeyi ocağa alıp pişirmeye başlıyoruz. Kaynadıktan sonra 30-45 dkk. yeterli(üzümlerin rengi koyulaşacak ve iyice yumuşayacaklar). Pişmenin son 5 dakikasında limon suyunu da ilave edip ocağın altını kapatabiliriz. Ilındıktan sonra kavanoza boşaltıp, iyice soğuduktan sonra da kavanozların kapaklarını kapatabiliriz. Afiyet olsun....

Püf Noktası:

Reçeli çok tatlı severim diyorsanız şeker miktarını bir bardak kadar daha artırabilirsiniz. Ama bu ölçüyü tavsiye ederim. 
Üzüm gibi yumuşak olmaya meyvelerle yapılan reçellere az da olsa su koyulur ama ben hiç su koymadım, pişerken meyve kendi suyunuz bıraktı. Kıvamı da gayet güzel oldu.
Reçeliniz pişerken beyaz köpükler oluşacaktır. Bu köpükleri mümkün olduğunca alalım ki reçelimiz berrak ve uzun ömürlü olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design