Hamur Malzemeleri:
3 Yumurta (1 tanesinin akı üzeri için)
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
tuz
4,5 - 5 bardak un
İç Malzemesi:
Peynir (beyaz peynir, lor peyniri, kaşar peynir)
Maydanoz,dereotu,ıspanak
Üzeri İçin:
1 su bardağı kadar galeta unu
1 yumurta akı (hamur malzemesinden ayrılan)
Hazırlanışı:
Un hariç tüm hamur malzemelerini kaba alıp iyice karıştıralım. Yavaş yavaş unu ilave edip hamurumuzu hazırlayalım.
İç malzememizi de karıştırıp hazırlayalım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içine iç malzemesini koyup kapattıktan sonra önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayıp kat yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizelim. Üzeri kızarana kadar pişirip, biraz ılındıktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun..
Püf Noktası:
İç malzemesini; içli köfte harcı gibi hazırlayıp farklı bir poğaça hazırlayabilirsiniz. Bu şekliyle de çok lezzetli oluyor. Tavsiye ederim.
Yumurtaların büyüklüğü ve yoğurdun kıvamı un ölçüsünü etkileyebiliyor. Bunu göz önünde bulundurarak unu azar azar ilave edelim. Hamur ele yapışmayan ama yumuşak bir kıvamda olmalı.
0 yorum:
Yorum Gönder