Malzemeler:
Yarım kilo kültür mantarı
3 orta boy patates
2 orta boy havuç
3 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
3 orta boy domates
3 kuru soğan
4-5 diş sarımsak
1 su bardağı kaşar veya tulum peyniri rendesi
3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
karabiber
kekik
Hazırlanışı:
Tüm sebzeleri temizleyip yıkayalım. Pişirme kabına ilk olarak yağı, ince piyaz şeklinde doğradığımız soğanları ve sarımsakları alalım. Sarımsak kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra sırasıyla; yeşil biberleri, küp doğranmış patates ve havuçları, iri doğranmış mantarları son olarak kırmızı biberleri ilave edip sebzeler hafif yumuşayana kadar pişirelim. Son olarak küp doğranmış domatesleri de ilave edelim. Domatesler tamamen yumuşayınca baharatlarını da ilave edip ocaktan alalım.
Yarı pişmiş olan sebzeleri borcama veya tek porsiyonluk güveç kaplara alıp, üzerine rendelenmiş peynirini serpip, üzeri kızarana kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozla süslediğiniz yemeğinizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun....
Püf Noktası:
Yemeğinizi hazırlarken, patates ve havucun haricindeki malzemeleri mümkün olduğunca iri doğramanızı öneririm. Böylelikle piştikçe lezzetlerini kaybetmiyorlar.
Ben yemeğimde tulum peynirini rendeleyip kullandım. Sizde kaşar yerine tercih edebilirsiniz. Tulum peyniri kaşara göre daha tuzlu olabilir, yemeğe tuz eklerken dikkat etmekte fayda var...
Ayrıca siz damak zevkinize göre malzemeleri çeşitlendirebilirsiniz. Bu yemeğe mevsiminde ıspanak da çok yakışıyor.
Ayrıca siz damak zevkinize göre malzemeleri çeşitlendirebilirsiniz. Bu yemeğe mevsiminde ıspanak da çok yakışıyor.
0 yorum:
Yorum Gönder