Malzemeler:
1 litre süt
1su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı süt
1paket damla sakızı aromalı vanilya
Üzeri İçin:
1 paket hazır meyve sosu
1 su bardağı su
Renkli pasta süsü
Hazırlanışı:
Süt, un ve şekeri tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirelim. Tencereyi ocaktan alıp, içine vanilyayı ekleyip mikserle çırparak muhallebinin ılımasını sağlayalım.
Krem şantiyi yarım bardak sütle çırpıp muhallebiye ilave edelim. 5 dakika daha birlikte çırptıktan sonra muhallebiyi kaselere paylaştıralım ve soğumaya bırakalım.
Hazır meyve sosunu (ben kenton çilek sosunu kullandım) 1 bardak suyla pişirip çırpma teliyle çırparak soğutup muhallebilerin üzerine paylaştıralım. Son olarak tatlımızı renkli şekerelerle süsleyip soğuttuktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun....
Püf Noktası:
Ben tatlımı hazırladığım sırada sos olarak kullanabileceğim meyvem yoktu. Hazır sos kullandım. Siz isterseniz çilek, kivi veya şeftaliyi pudra şekeriyle blenderda ezip sos olarak kullanabilirsiniz. Ölçüsünü yarım kilo çilek için 3 tatlı kaşığı pudra şekeri olarak ayarlayabilirsiniz.
Krem şantiyi çırptığımız süt miktarı çok az olduğu için, mikser değil mutlaka blender kullanın ki sizin mutfağınızda benimki gibi şantiye doymasın :)
0 yorum:
Yorum Gönder