23 Eylül 2013 Pazartesi

Muzlu ve Damla Çikolatalı Kek

Çocukların en sevdiği yiyeceklerden biridir kek. Tecrübeyle sabit :) Etütte çok sık yapıyorum bende. Uzun zamandır denemek istiyordum. Kısmet bu güneymiş. Tahminimden çok daha lezzetli oldu. Çok da beğenildi. Şiddetle tavsiye ediyorum...

Malzemeler:

4 tane yumurta 
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
2 tane muz
1/2 su bardağı damla çikolata
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
3 su bardağı un

Hazırlanışı:

İlk olarak muzları soyup derin bir kaba alalım. Üzerine yarım su bardağı sütü ilave edip, blender yardımıyla iyice ezelim ve bir kenarda bekletelim.
Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpalım. Üzerine sıvı yağı ve sütün bir bardağını ekleyip karıştırmaya devam edelim. Karşıma, muzlu karışımı ve vanilyayı da ilave edelim. Unu ve kabartma tozunu da ekleyelim. Tamamen karışan kek hamuruna son olarak çikolataları da ekledikten sonra istediğiniz bir kalıba alıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Mis gibi muz kokulu kekimiz yenmeye hazır. Yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyet olsun...



Püf  Noktası:

Bu ölçüyle küçük muffin kaplarında 22 tane çıkıyor. Büyük bir kek kalıbına da yapılabilir. 

Un ölçüsü yumurtaların büyüklüğüyle değişiklik gösterebilir. Bunu göz önünde bulundurarak dikkatli olmakta fayda var.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design