28 Eylül 2013 Cumartesi

Cevizli Misket Kurabiye

Bu harika kurabiyenin tarifi çook uzaklardan Ankara' dan geldi. Arkadaşım Gizem' e ait. Yapması biraz el oyalayıcı kabul ediyorum ama tadı buna değer. Bundan sonra kahvenizin yanına lokum aramayacaksınız. İşte azıcık malzemeli kurabiyemizin yapılışı...

Malzemeler:

3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paketten az margarin ( paketin 3/4' ü kadar yumuşak margarin )
3 su bardağı un
1 su bardağı çekilmiş ceviz

Üzeri İçin:

Tarçın ve pudra şekeri karışımı

Hazırlaníşı:

Tüm malzemeyi karıştırma kabına alıp yoğuruyoruz. Pürüzsüz, ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edince misket büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarladıktan sonra fırın tepsisine diziyoruz. 180 dereceli fırında 30 - 45 dakika pişiriyoruz. Pişen kurabiyeler biraz soğuduktan sonra üzerine küçük bir süzgeç yardımıyla, tarçın ve pudra şekeri karışımını eliyoruz. Artık kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyetler olsuunnn..:-)



Püf Noktası:

Kurabiyemizin orjinal hali adından da belli olduğu gibi misket büyüklüğünde olmalı. Tabii ki bu kadar küçük yapamam uğraşamam derseniz normal kurabiye boyutunda da yapılabilir. Ben de bazılarını büyük yaptım resimde de gördüğünüz gibi...



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design