14 Eylül 2013 Cumartesi

Pankek


Pazar kahvaltımızı tatlı tatlı sonlandıralım. Finali PANKEK le yapalım ne dersiniz??? İster ballı,ister çikolatalı ya da reçelli...

Malzemeler:

2 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pişirmek için sıvı yağ

Hazırlanışı:

İlk olarak yumurtayı ve şekeri iyice çırpalım. İçine süt ve yağı ilave edip karıştırmaya devam edelim. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip boza kıvamında bir hamur elde edelim. 
Teflon tavaya bir çay kaşığı kadar yağ koyup iyice kızdırdıktan sonra, hamurdan dolu bir kepçe (krepten kalın olacak şekilde) tavaya dökelim. Kısık ateşte üst tarafı göz göz oluncaya kadar pişirelim. Alt kısmı pişince tavadan ayrılacaktır zaten. Diğer tarafını çevirip aynı şekilde pişirelim. Tüm hamura aynı işlemi uygulayalım. 
Pişen pankeklere bal, reçel özellikle de çikolata sürüp servis edebilirsiniz.




Püf Noktası:

Ben pankekleri küçük bir teflon tavada yaptım. Yani illaki pankek tavasına ihtiyaç yok, bu şekilde de gayet güzel oluyor.

Krep yapan herkes bu tarfi de kolaylıkla uygulayabilir. Tek farkı biraz daha kalın olması.

Bu ölçülerle resimdeki büyüklükte 6 tane pankek yapılabiliyor. Tabi ki sizin kullanacağınız tavanın büyüklüğü bu sayıyı değiştirebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design