8 Kasım 2013 Cuma

Hamsi Tava

Daha önce de bahsetmiştim balık sevdamdan. Hele ki hamsiye... Bizim evde hafta sonu demek balık demektir. Yanında bolca roka salatasıyla yemeye doyulmaz...:))
Hele ki aşağıda yazacağım gibi balık tavasında yaparsanız oldukça yağsız ve hafif oluyor. Buyurun tarifimize...

Malzemeler:

1 kilo hamsi (temizlenip yıkanmış, kılçıkları çıkartılmamış)
Kuru soğan
Mısır unu (balıkları unlamak için)
Zeytinyağ
Tuz, karabiber


Hazırlanışı:

Yıkanmış suları süzülmüş balıkları tuz ve karabiberle harmanlayalım. Hepsini mısır ununa bulayalım ve hafifçe yağladığımız balık tavasına dizelim. Ortası boş kalacaktır o kısma da soyup ortadan ikiye kestiğimiz soğanı koyalım. Kısık ateşte önce bir tarafını daha sonra tavanın kapağı yardımıyla kaydırıp diğer tarafını da pişirdikten sonra balıklarımız servise hazır hale gelecektir. Afiyet olsun...


Püf Noktası:

Yukarıdaki gibi dizerek 3-4 defada 1 kilo balığı pişirebilirsiniz.

Balıkların ortasına soğan yerine birkaç diş sarımsak da koyabilirsiniz.

Hamsinin en yakın arkadaşı roka salatasıyla bu harika lezzeti taçlandırabilirsiniz.

Bir demet roka, bir tutam maydanoz, bir tutam dereotu, 2-3 tane taze soğan, 1 tane kırmızı biber ve 1 tane domatesi doğrayıp servis tabağına alalım. Üzerine damak zevkimize uygun miktarda; limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağ, sumak ve tuzu çırparak malzemelerin üzerine dökelim ve karıştıralım. Salatamız yenmeye hazır afiyet olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design