7 Kasım 2013 Perşembe

Pirinçli Ispanak Yemeği


Ispanak, en sevdiğim kış sebzesi... Ben ona kış aylarının nazlı sebzesi diyorum. Fazla dayanmaz, çabuk bozulur. Ama her türlüsü de ayrı bir lezzetlidir. Yıkanması biraz zahmetlidir ya ehh her güzelin bir kusuru olurmuş..:)
Çok da faydalıdır. 
Yeşil bir sebze olması onu başlı başına sağlıklı yapıyor zaten. Lif oranı yüksek, kalorisi düşüktür. Aynı zamanda içerdiği C vitamini sayesinde kış aylarında soğuk algınlıkları içinde oldukça faydalıdır.
Bu kadar reklam yeterli herhalde..:) Gelelim yemeğimize...

Malzemeler:

1 kg ıspanak (iyice yıkanmış, iri parçalar halinde doğranmış)
2 tane orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
2 tane havuç (yarım ay şeklinde doğranmış)
1 tane kırmızı biber (küçük doğranmış)
1 fincan pirinç (türk kahvesi fincanı)
yarım çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
2 tane domates (yada kış için hazırlanmış şişe domates lerden 1 şişe)
1 su bardağı sıcak su
tuz , karabiber

Hazırlanışı:

Soğan ve havuçları yağla birlikte tencereye alıp orta ateşte, havuç rengini verene kadar çevirelim. Domates ve salçayı ekleyip bir kaç dakika daha çevirdikten sonra ıspanakları ilave edelim ve ıspanaklar tamamen solana kadar kavuralım. Yıkanmış pirinçleri ve baharatını ekleyip karıştırdıktan sonra, suyunu ilave edip 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım. 
Yemeğimiz ılındıktan sonra yanında yoğurtla servis edebiliriz. Afiyet olsun...


Püf Noktası:

Ispanağı yukarıdaki gibi yada kavurarak pişirecekseniz mümkün olduğunca iri parçalar halinde doğrayın ki; pişerken eriyip gitmesin.

Ben sadece börek olarak kullanacağım zaman ıspanağın kök kısımlarını ayırırım, yemek yada kavurmasında yapraklarına oranla daha küçük olacak şekilde köklerini de doğrar kullanırım. Ama siz sadece yapraklarını kullanırsanız; köklerini de haşlayıp süzdükten sonra, zeytinyağ, limon ve tuzla lezzetlendirip harika bir salata hazırlayabilirsiniz.

Yemeklerinizde siz de benim gibi havucu bolca kullanıyorsanız; mutlaka soğanla birlikte kavurun ki; o güzel rengini ve vitaminini ortaya çıkarsın. Ayrıca havuç kullandığınız yemeğe şeker kullanmanıza gerek kalmaz, havuçtaki şeker oranı yeterli gelir...


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design