10 Kasım 2013 Pazar

Mantarlı Omlet


Herkese mutlu haftalar.  Hep söylüyorum , güzel bir gün güzel bir kahvaltıyla başlar. İşte size kahvaltılarınızı şenlendirecek bir omlet tarifi daha. Keyifli bir hafta olsun...


Malzemeler:

100-150 gr mantar (ince kıyılmış)
1-2 dal taze soğan (ince kıyılmış)
bir tutam dereotu (ince kıyılmış)
3 yumurta
yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi (ben bu sefer tel peynir kullandım)
tuz, karabiber
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ

Hazırlanışı:

Tavaya yağı ve mantarları koyup yüksek ateşte karıştırarak kavuralım. Üzerine taze soğanı ekleyelim ve bir kaç kez daha çevirelim. Bu arada kalan tüm malzemeyi bir kapta iyice çırpalım. Yumuşayan mantarların üzerine çırptığımız karışımı dökelim ve tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım. Yaklaşık 2 dakika sonra pişirdikten sonra omleti bir servis tabağı yardımıyla ters çevirelim. Diğer tarafı da piştiğinde servise hazır olacaktır. Afiyet olsun...



Püf Noktası:

Eğer isterseniz, omlet piştikten sonra üzerine de kaşar peyniri rendesi serperek kapağı kapalı 1-2 dakika bekletip servis edebilirsiniz. Lezzetini katlamış olursunuz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design