23 Kasım 2013 Cumartesi

Püreli Et Sote

Misafir sofralarınız için; hem çok lezzetli hem de şık bir sunumu olan bir ana yemek tarifi...

Malzemeler:

1 kilo sotelik doğranmış et (ben kuzu eti kullandım)
2 tane kuru soğan (yemeklik doğranmış)
3-4 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 tane yeşil biber (küçük doğranmış)
2 tane kırmızı biber (küçük doğranmış)
3 tane domates (küp doğranmış, ben bir şişe domates kullandım) 
1 tatlı kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
2 tane defne yaprağı (isteğe bağlı)
karabiber
kimyon
kekik
tuz

Püre Malzemeleri:

6-7 tane orta boy patates (soyulup, iri parçalar halinde doğranmış)
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz , karabiber

Hazırlanışı:

Etleri tencereye alıp, suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. Kendi yağıyla kalan etlere sıvı yağ, soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurmaya devam edelim. Tencereye sırasıyla biberler, domates ve salçayı da ekleyelim. Son olarak baharatlarını ve suyunu da ekledikten sonra kapağı kapalı olarak yemeği kısık ateşte pişmeye bırakalım. Eğer pişme esnasında suyu azalırsa ilave edilebilir.

Bu arda püreyi hazırlayalım. İri parçalar halinde doğranmış patatesleri ve sütü tencereye alıp orta ateşte pişirmeye başlayalım (süt miktarı patatesleri pişirmeye yetmezse yarım bardak daha eklenebilir). Patatesler tamamen yumuşadığında ocağı kapatıp yağı ekleyip blenderla iyice ezelim. Kaşar, tuz ve karabiberi de ekleyelim, püreyi hazır hale getirelim.

Servis tabağına ilk olarak püreyi, üzerine de et sote koyarak servis edebiliriz.
Afiyet olsun...




Püf Noktası:

Kullanacağınız etin mümkün olduğunca yağsız olmasına dikkat edin.

Bu yemeğe bulabilirseniz 1-2 dal taze biberiye de eklemenizi tavsiye ederim.

Bu yemeği püresi olmadan sade yapıp, yanında pilavla da sunabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design