1 Aralık 2013 Pazar

Ispanaklı Çanak Köfte

Kışın gelmesiyle birlikte ıspanak evlerden çıkmaz oldu. Yemeği ayrı güzel kavurması ayrı... Ama arada değişiklikte lazım diye düşündüm. Ve köfteyle birleştirip bu yemeği hazırladım. Hasan paşa köftesine benziyor. Ama sanki biraz daha hafif oldu. Hafta sonu için değerlendirmenizi öneririm. Şimdiden afiyet olsun.


Malzemeler:

Köfte İçin:

Yarım kilo kıyma
3 yemek kaşığı galeta unu
2-3 diş sarımsak (rendelenmiş)
2 tane kuru soğan (rendelenmiş)
1 tane yumurta
tuz, karabiber, kimyon, kekik

Ispanaklı Harç İçin:

250 gr. ıspanak (yıkanmış, doğranmış)
5-6 tane mantar (ince doğranmış)
1 tane kuru soğan (piyaz doğranmış)
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz, karabiber

Sos İçin:
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı ılık su, kekik

Üzeri İçin:
Kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı:

Köfte malzemelerini bir kaba alıp iyice yoğuralım. Yoğrulan kıymayı buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilip, tekrar yoğuralım. Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp, elimizle çanak şekli verdiğimiz köfteleri fırın kabına dizelim. 1 tatlı kaşığı salçayı 1 çay bardağı suyla karıştırıp, fırça yardımıyla köftelerin üzerine sürelim. Köfteleri 180 derce fırında 15 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Bu arada bir tavaya piyaz doğranmış soğanları ve yağı alıp hafif kavuralım. Üzerine mantarları ilave edelim. Yüksek ateşte 1-2 dakika kadar karıştırarak kavurmaya devam edelim. Ispanakları da ekleyelim. Ispanakların rengi dönmeye başladığında tuz ve karabiberini ilave edip ocaktan alalım.
Köfteleri fırından çıkartıp, içlerine 1' er yemek kaşığı ıspanaklı harçtan koyalım. En üstüne de birer tutam kaşar rendesi koyup tekrar fırına koyalım. Kaşarlar eriyip, hafif kızarınca yemeğimizi fırından alalım.
Bu harika yemeği isterseniz pilavla, isterseniz makarnayla yada sadece salata ve bir bardak ayranla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...


Püf Noktası:

Verdiğim ölçülerle 12 tane köfte çıktı. Miktarla oynayıp daha az yada daha çok yapabilirsiniz. 

Tarifte de yazdığım gibi köfte harcınızı yoğurduktan sonra en az yarım saat kadar dinlendirip, daha sonrasında kullanırsanız çok daha lezzetli bir köfte olacağını göreceksiniz. Tabii vaktiniz varsa daha fazla da olabilir..

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design