23 Ocak 2014 Perşembe

Kakaolu Kurabiye

Etütte yaptığım bu dönemin son kurabiyesiydi. Kuzucuklarıma tatlı tatlı veda edeyim dedim. İyi de oldu pek bir mutlu oldular. Şimdiden ikinci dönem için sipariş verdiler. Neyse gelelim tarifine. Oldukça basit ama çok lezzetli bir kurabiye...

Malzemeler:

2 tane yumurta
1 su bardağı+2 parmak pudra şekeri
Yarım paket margarin (erimiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 pkt kakao (25 gr. lık)
1 pkt. kabartma tozu
1 pkt. vanilya
4 su bardağı un (+-)

Üzeri İçin Pudra Şekeri

Hazırlanışı:

Derince bir kaba; un ve kabartma tozu haricindeki malzemeler koyulup iyice çırpılır. Yavaş yavaş un ve kabartma tozu eklenip yoğurulur. Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir. 
Cevizden biraz büyük parçalar kopartılıp yuvarlanıp, fırın tepsisine dizilir. 170 dereceli fırında hafif çatlayana kadar pişirilir. Fırından çıkan kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri eleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Püf Noktası:

Pek çok kurabiye de olduğu gibi çok çabuk pişiyor. Kakaolu oldukları için anlaşılmayabiliyor, çatladıklarında anlayabilirsiniz piştiklerini. Pişmemiş gibi hafif yumuşak oluyorlar ama tepside soğurken sertleşiyorlar...
Unu mutlaka dikkatli kullanın, oldukça un kaldıran bir hamur. Gerekirse biraz daha artabilir un oranı. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design