26 Ocak 2014 Pazar

Yalancı Mantı (Sosyete Mantısı)

Hafta içi çalışıyor olmam, sadece pazar günleri evde olmam demek; bazı lezzetlerden mahrum kalacağız anlamına gelmez, gelmemeli..:)) Mantı sever bir aileyiz. Ama malum zahmetli iş, vakit alan iş; hamur yoğur, aç, minik minik kapat. İşte böyle durumlarda yalancısı can kurtarıyor. Denemeyenler varsa şiddetle tavsiye ederim...
Buyrun geçelim tarifimize...

Malzemeler:

3 tane yufka (ben 3 kullandım, siz istediğiniz kadar azaltıp çoğaltabilirsiniz)
400 gr. kıyma
1 tane orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağ
bir tutam maydanoz (ince kıyılmış)
tuz, karabiber, kekik

Yufkaları Islatmak İçin:

Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağ

Servis İçin:

Yoğurt, 2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım tatlı kaşığı biber salçası, kuru nane
Sumak

Hazırlanışı:

İlk olarak iç harcını hazırlayalım. Tavaya 2 yemek kaşığı zeytin yağı ve kıymayı alalım. Rengi dönene kadar kavuralım (bu aşamada kaşığın tersiyle kıymayı ezelim). Rengi dönen ve kokusu çıkmaya başlayan kıymaya soğanları da ekleyelim. Soğanlar da renk değiştirince salçayı ekleyelim ve kavurma işlemini bitirelim. Ocağı kapatıp baharatlarını ve maydanozu ekleyelim ve biraz soğuması için kenara alalım. 
Tezgaha yufkaları üst üste koyup açalım. Yufkaları artı şeklinde kesip, 12 parça elde edelim. Su ve zeytin yağı bir kapta karıştıralım.
İlk parça yufkaya sulu karışımdan fırçayla sürelim. Yufkanın geniş kısmına iç harçtan koyup, saralım ve gül böreği yapar gibi kıvıralım. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Kalan sulu karışımdan üstlerine de sürelim ve üzerleri kızarana kadar fırında pişmeye bırakalım.
Mantının sosu için tereyağı eritip, salçayı kavuralım. İçine kuru naneyi ekleyelim.
Pişen mantıları servis tabağına alalım. Önce sarımsaklı yoğurt daha sonra sosunu döküp servis edelim. Afiyet olsun...

                                                               Bu fırından çıkmış hali.
                                     Bu da servise hazır hali.

Püf Noktası:

Bu harika ve kolay mantı tarifini çay saatlerinizde de değerlendirebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Eline sağlık. Bende her türlü mantı severlerdenim :) Nefis gözüküyor. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..:) ben de hiç ayırt etmem. Sevgiler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design