5 Nisan 2014 Cumartesi

Yumurta Kapama

Pazar kahvaltısı başkadır.. Uzuun Uzuun, keyifle, bol sohbetle, harika lezzetlerle ve tabii ki sevdiklerimizle tadına doyulmaz. İşte o güzel lezzetlere bir tane daha ekliyoruz bu hafta. Bir kere yaptınız mı tadına doyamayacaksınız... :) Alışkanlık yapabiliyor benden söylemesi :)
İşte tarif...

Malzemeler:

3 tane yumurta
1 tepeleme dolu yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ 
tuz, karabiber, kuru nane, toz kırmızı biber

Hazırlanışı:

İlk olarak yumurtaları katı kıvamda haşlayalım. 
Soğuyan yumurtaları düzgün şekilde soyup, boyuna ikiye keselim.
Tavaya yağları koyup, ocağa alalım.
Yağ iyice ısınınca, yumurtaların sarıları alta gelecek şekilde tavaya koyalım.
Baharatlarını ekleyelim ve 1 dakika kadar kısık ateşte ocakta tutalım.
Sıcak olarak mümkünse tavasıyla servis edelim...
Afiyet olsun...


Püf Noktası:


Yumurta kapamayı daha önce yaptığımda; tavadaki yağa ilk olarak ılık suda yumuşattığım kuru çeri domates ekledim. Domatesleri bir iki çevirip yumurtaları koydum. O şekilde de çok lezzetli oldu.

Baharat olarak ben yukarıda yazdıklarımı kullandım, siz istediğiniz baharatı ekleyip çıkartabilirsiniz damak zevkinize göre...

Ben evde 3 kişi olduğumuz için 3 yumurtayla uyguladım. Siz kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz adedi..

2 yorum:

  1. Deneyeceğim. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiddetle tavsiye ediyorum :) pişman olmayacaksınız, ekmeği banmayı unutmayın :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design