24 Ağustos 2013 Cumartesi

Çikolatalı Portakallı Kolay Pasta

Keki için:

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 kahve fincanı sıvı yağ
1,5 kahve fincanı su
1 çay bardağı portakal kabuğu rendesi
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4,5 kahve fincanı un

Üstü için:

1 paket çikolata sosu
Yarım çay bardağı portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı süt

Hazırlanışı:

Yumurta ile şekeri 20 dakika çırpıyoruz. Su, sıvı yağ, portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Un, kabartma tozu ve kakaoyu beraber eleyerek karışıma ilave ediyoruz. Bu defa bir tahta kaşık veya çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı yağladığımız kek kalıbımıza döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.

Pişen kekimiz soğurken, 1 paket çikolata sosunu 1,5 su bardağı süt ile kaynayana kadar pişiriyoruz. Daha sonra içine portakal kabuğu rendesini de ekleyerek 10 dakika kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra sosumuzu ocaktan alarak, bir mikser yardımıyla iyice çırparak hem homojen bir karışım elde ediyoruz, hem de sosumuzu ılıtmış oluyoruz.

Son olarak kekimizin üzerinize hazırladığımız çikolata sosu ile süsleyerek, yaklaşık 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz. Dilerseniz üzerine renkli pasta süsleri veya hindistan cevizi de serpebilirsiniz.

Afiyet olsun :)


Püf noktası:

Bu tarifin ana malzemeleri aslında daha önce yapmış olduğumuz Portakallı muffin tarifinin ana malzemeleri ile aynı. Burada farklı olan 1 paket kakao eklediğimiz için unu yarım fincan azaltıyoruz ki, kekimiz sert ve kuru olmasın. Ayrıca üzerine dilerseniz çikolata sosu yerine farklı soslar hazırlayarak da servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design