22 Ağustos 2013 Perşembe

Tava Böreği

6 Kişilik

Malzemeler:

3 adet yufka

Sos için:

1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı süt

İç Malzemesi:

Beyaz peynir
Ispanak veya Maydanoz

Hazırlanışı:

İlk olarak sos malzemelerini karıştırıp hazır hale getirelim. Tabanını yağladığımız tavaya ilk yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde koyalım. Sos karışımından 1-2 kaşık koyup, ikinci yufkadan küçük parçalar kopararak ilk katı tamamlayalım. Tekrar sos malzemesinden ekleyelim ve iç malzemesini koyalım. Diğer yufkaya da aynı işlemi yaptıktan sonra tavanın kenarlarındaki yufkayı ortada toplayalım. Kalan sos malzemesini böreğin heryerini ıslatacak şekilde dökelim.




 Kısık ateşte pişmeye bırakalım. Alt kısmı pişen böreği bir tabak yada tepsi yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da pişirdikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun...


Püf  Noktası:

Bu börek sabah kahvaltıları ve beş çayları için çok pratik ve lezzetli bir seçenektir. Eğer yapmayı önceden planlamışsanız hazırladıktan sonra en 1-2 saat yada bir gece buzdolabında bekletirseniz su böreği kıvamında bir börek yapmış olursunuz. Bu kadar vaktim yok ama lezzetten vazgeçmem derseniz, sos malzemesine 1 çay bardağı soda (maden suyu) ilave edebilirsiniz..:) 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design