1 Aralık 2013 Pazar

Havuçlu-Cevizli Kek


Havalar iyiden iyiye soğudu. Pazar gününü evde değerlendirip, güzel bir film seyretmek herhalde bu havada yapılacak en güzel şey . Film keyfini ikiye katlamaya şöyle güzel bir dilim kek ve sıcak bir fincan çaya ne dersiniz... Öyleyse işte size harika bir tarif...

Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı + 3 yemek kaşığı şeker 
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
3 tane havuç (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş ceviz

Hazırlanışı:

İlk olarak rendelenmiş havucu bir tavaya alalım Üzerine 3 yemek kaşığı şekeri ekleyip; şeker eriyip havuçlar hafif yumuşayana kadar karıştırarak pişirelim. Son olarak üzerine tarçını ekleyip beklemeye bırakalım.
Yumurtaları şeker ve vanilyayla iyice köpürene kadar çırpalım. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim. Unu ve kabartma tozunu da ekleyelim. Kek karışımına son olarak soğuyan havucu ve cevizi de ekleyip hazır hale getirelim. İsterseniz yağlanmış büyük kek  kalıbına döküp yada benim yaptığım gibi küçük muffin kalıplarına paylaştırıp, 170 dereceli fırında pişmeye bırakın.
Afiyet olsun. Keyfiniz bol olsun....


Püf Noktası:
Pişen kekinizin üzerine isterseniz hazır vanilyalı sos hazırlayıp dökebilirsiniz yada pudra şekeri eleyebilirsiniz...





2 yorum:

  1. Nefis gözüküyor. Havuçlu tarçınlı keki çok severim. Elinize sağlık. Bana da beklerim. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ''Mutfağımdanesintiler'' hoşgeldiniz..:)) Benim de en çok sevdiğim keklerdedir. Tarçın kokusu insanın iştahını açıyor sankii.. Tabi ki en kısa zamanda gelicem ziyaretinize...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design